dimarts

Dia 11: Moscou

El dia s'ha llevat amb pluja. Hem empaquetat les ganes de marxar i la motxilla. Calia, abans d'agafar el tren cap a Sant Petersburg, fer un tramit burocratic: segellar el visat. A Russia cal que cada Hotel on estas et segelli el visat...pero hi ha altres opcions: tot esta en venta i pagant Sant Pere canta, i canta en rus si fa falta. Pagant 20 euros tens una agencia oficial que et segella el visat per totes les nits. Apa, ja ho tinc. A vegades, la mafia i la corrupcio fan la vida mes comode.

El darrer dia a Moscu ha estat una delicia: no teniem cap objectiu turistic a complir, aixi que ens hem perdut per llocs coneguts i hem retrobat vells racons, antigues esglesies i palaus. Hem vist coses noves, com el parc on han arraconat les antigues escultures sovietiques, ara en desus. Un passeig pel pont que uneix les dues rives del riu Moscka ha permes fer unes fotos florals de la catedral de Moscou. Prometo ensenyar-les.

El dia ha anat morint molt a poc a poc: hem retornat al barri d'Arbat i hem estat millor benvinguts. Dinar, videoconferencia amb la familia i retorn, tot passejant cap al centre. Alla, darreres fotos florals a la placa davant del Kremlin i del Museu d'Historia.

El moment impactant ha estat quan ens hem creuat amb Mr. Obama. El president nordamerica, de visita a Moscou, ha paralitzat mitja ciutat i hem presenciat com desenes de cotxes de policia tallaven les principals arteries de la ciutat i Mr. Marshall sortia, a tota velocitat de Moscou. Crec que ens ha saludat. Vagi be, mister. L'exercit ha pres posicions i ha taponat totes les sortides del metro i dels passos subteranis. Ha estat una llico d'eficacia russa: tot controlat, ningu s'escapa. Tot ho veuen. Tot ho saben.

Hem recollit l'equipatge de l'academia de cadets on hem estat allotjats. Ens hem acomiadat molt afectuosament de la senyora planxadora de camises de franella i hem emigrat cap a l'estacio de tren. A les 22.20 hem agafat el tren que ens ha portat a la ciutat creada del no res fa 300 anys, sobre 100 illes desperdigades pel Golf de Finlandia: Sant Petersburg!. Des d'aqui us escrivim despres d'haver dormit poc. En els propers lliuraments, aventures a Stalingrad. No us ho perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada